Wildfulness

Wildfulness

There’s is no wifi in the forest

but I promise you’ll find a better connection.

Jungle kook jaaropleiding: koken met wilde planten en meerjarigen uit het voedselbos.

Junglecooks_05_07_25_Evy_Ottermans_250705_125359_IMG_1215.jpg
Junglecooks_05_07_25_Evy_Ottermans_250705_124501_IMG_1200.jpg
20240630_112544.jpg (Copy)
20240630_112617.jpg (Copy)
20240630_112625.jpg (Copy)
20180728_163612.jpg
P1170022.JPG
2018_07_19_18_44_10.jpg
20160821_130159.jpg
20160714_144250.jpg
Junglecooks_05_07_25_Evy_Ottermans_250705_125359_IMG_1215.jpg
Junglecooks_05_07_25_Evy_Ottermans_250705_124501_IMG_1200.jpg
20240630_112544.jpg (Copy)
20240630_112617.jpg (Copy)
20240630_112625.jpg (Copy)
20180728_163612.jpg
P1170022.JPG
2018_07_19_18_44_10.jpg
20160821_130159.jpg
20160714_144250.jpg

Jungle kook jaaropleiding: koken met wilde planten en meerjarigen uit het voedselbos.

€720.00
  • Wil je meer uit je bos of tuin halen dan alleen een wilde salade of confituur?

  • Hoe bewaar je je oogst om er het hele jaar van te genieten?

  • Hoe verwerk je die ingemaakte of gefermenteerde producten?

Add To Cart

Foto Evy Ottermans

Wat

In een idylisch kader gaan we aan de slag met groenten uit de natuurlijke moestuin, wilde planten en meerjarigen uit het voedselbos. We leren deze planten herkennen en gebruiken. We experimenteren met smaken en gaan aan de slag met fermenteren, drogen en andere bewaarmethoden.

En hoe gebruiken we deze gefermenteerde groenten dan en welke smaken zijn er goed te combineren?

Op dat en nog veel andere vragen geeft junglekok Lieve Ferdinande een antwoord. Met haar gepassioneerde en uitgebreide kennis neemt ze ons mee in een wereld van verworven vaardigheden en nieuwe smaken. Jullie smaakpupillen zullen nieuwe ervaringen verkennen en er zal een honger geboren worden naar meer…

Zo leren we hoe we vanaf nu het hele jaar rond genieten van moeder natuur.




Wanneer

Zondag (2026)

  • 12 april

  • 24 mei

  • 19 juli

  • 30 augustus

  • 27 september

  • 25 oktober


Een alternatieve cursus gaat ook door in Biesembos, een voedselbos in Geetbets. Klik hier voor andere data.

Foto Evy ottermans

 Duurtijd

Telkens van 10-17u


Prijs

720 euro

(max 8 deelnemers)


Programma

  • Welkom met smokey koffie en thee van het huis.

  • Herkennen en gebruiken van wilde planten in bereidingen.

  • Samen aan de slag gaan, uitleg krijgen en kennis delen.

  • Samen koken in de buitenkeuken of in bushcraftstijl

  • Samen eten we aan een feestelijke tafel in een idyllisch kader.

  • Opruim, afwas en restjes en projectjes nemen we mee naar huis.



Waar

De Bestemming is gelegen in Rijmenam. Het exacte adres volgt bij inschrijving.

Vanuit natuurzorg zou ik iedereen willen aanraden om zich op te geven om te carpoolen. Dat spaart centjes uit en levert vaak een goede babbel op.

Een alternatieve cursus gaat ook door in Biesembos, een voedselbos in Geetbets. Klik hier voor andere data.