Jaaropleiding: koken met wilde planten en meerjarigen uit het voedselbos.
Jaaropleiding: koken met wilde planten en meerjarigen uit het voedselbos.
wil je meer uit je bos of tuin halen dan alleen een wilde salade of confituur?
Hoe bewaar je je oogst om er het hele jaar van te genieten?
Hoe verwerk je die ingemaakte of gefermenteerde producten?
Foto Evy Ottermans
Wat
In een idylisch kader gaan we aan de slag met groenten uit de natuurlijke moestuin, wilde planten en meerjarigen uit het voedselbos. We leren deze planten herkennen en gebruiken. We experimenteren met smaken en gaan aan de slag met fermenteren, drogen en andere bewaarmethoden.
En hoe gebruiken we deze gefermenteerde groenten dan en welke smaken zijn er goed te combineren?
Op dat en nog veel andere vragen geeft junglekok Lieve Ferdinande een antwoord. Met haar gepassioneerde en uitgebreide kennis neemt ze ons mee in een wereld van verworven vaardigheden en nieuwe smaken. Jullie smaakpupillen zullen nieuwe ervaringen verkennen en er zal een honger geboren worden naar meer…
Zo leren we hoe we vanaf nu het hele jaar rond genieten van moeder natuur.
Wanneer
Zondag (2026)
12 mei
24 mei
19 juli
30 augustus
27 september
25 oktober
Duurtijd
Telkens van 10-17u
Prijs
720 euro
(max 8 deelnemers)
Programma
Welkom met smokey koffie en thee van het huis
herkennen en gebruiken van wilde planten in bereidingen.
Samen aan de slag gaan, uitleg krijgen, kennis delen.
Samen koken in de buitenkeuken of op bushcraftstijl
Samen eten aan een feestelijke tafel in een idyllisch kader
Opruim, afwas en restjes en projectjes mee naar huis.
Waar
De Bestemming is gelegen in Rijmenam. Het exacte adres volgt bij inschrijving.
Vanuit natuurzorg zou ik iedereen willen aanraden om zich op te geven om te carpoolen. Dat spaart centjes uit en levert vaak een goede babbel op.








