Wildfulness

Wildfulness

Wildfulness is een unieke manier om via de natuur dichter bij jezelf te komen. Heb je ook zin om dit te ontdekken?

Katrien

Katrienv.Campenhout1.jpg

"Al van kleins af aan ben ik geboeid door alle pracht en praal die de natuur ons te bieden heeft. Een wondermooi landschap, kriebeldiertjes, de geur van een bos, wilde bloemen, kruiden… het raakt me diep. Die verwondering wilde ik overbrengen naar kinderen en dus werd ik leerkracht natuurwetenschappen, wetenschappelijk werk en aardrijkskunde in de eerste graad secundair.

Onze twee kindjes genieten ook enorm van de natuur. Ongelooflijk hoeveel rust dat in ons gezin brengt. We gaan jaarlijks meerdere keren kamperen. Puur genieten.

Toen we hoorden van het wondermooie project en gemeenschapsgrond ‘Hart van de Merode’ hebben we niet lang getwijfeld om er deel van uit te maken. Het is een plek voor stilte, rust, bezinnen en genieten. Een plek waar onze kids vrij kunnen spelen in de natuur, ravotten, samenwerken, delen en van elkaar leren. Op deze wondermooie plek leerden Katrien en ik elkaar kennen.

Een burn-out zorgde er voor dat ik mijn leven onder de loep nam. Tijdens deze zoektocht kwam ik in aanraking met mindfulness. Ik volgde de 8-weekse opleiding en vond mijn kern terug. Katriens workshop ‘mindful voor de klas’ deed me meer dan ooit beseffen hoeveel dit kan betekenen voor kinderen van alle leeftijden.

In mijn lessen tracht ik sindsdien mindfulness mee te geven. Kinderen hebben hier nood aan. Ze leren terug voelen, leren vertrouwen op hun intuïtie, ontdekken wie ze echt zijn, leren mild zijn voor zichzelf, …

Een wondermooi project dus, Wildfulness.

Mindful kampje

Extern: €250,-

Een kampje waarin we een oefening krijgen in mindfulness op een creatieve manier en in nauw contact met de natuur.

Katrien is mede-begeleidster van het Mindful Kampje.