Wildfulness

Wildfulness

Wildfulness is een unieke manier om via de natuur dichter bij jezelf te komen. Heb je ook zin om dit te ontdekken?

Herbronning

IMG_8601 2.JPG
IMG_0225.JPG
IMG_8523.JPG
IMG_8542.JPG
IMG_8554.JPG
IMG_8563.JPG
IMG_8568.JPG
IMG_8590.JPG
IMG_8593.JPG
IMG_8596.JPG
2014-09-21 14.25.16.jpg
IMG_8542.JPG
capsauvage.jpg
IMG_8601.JPG
capsauvage2.JPG
capsauvage4.JPG
IMG_0579.JPG
IMG_8601 2.JPG
IMG_0225.JPG
IMG_8523.JPG
IMG_8542.JPG
IMG_8554.JPG
IMG_8563.JPG
IMG_8568.JPG
IMG_8590.JPG
IMG_8593.JPG
IMG_8596.JPG
2014-09-21 14.25.16.jpg
IMG_8542.JPG
capsauvage.jpg
IMG_8601.JPG
capsauvage2.JPG
capsauvage4.JPG
IMG_0579.JPG

Herbronning

400.00

Een natuurbelevingskamp in de Ardennen met nadruk op persoonlijke groei met lichaamsbeleving, woudloperstechnieken, creativiteit en mindfulness.

Inschrijven
Je mag het een bezinning noemen, een retraite, een vakantie, een vluchtroute, een uitdaging, een bucketlistitem, een zottigheid, een therapie, een poging tot overzicht, een verstilling, een beweging...
Ik noem het een verdiepende workshop Wildfulness. Welkom!

14 - 18 augustus 2018 | Cap Sauvage, Ardennen

Herbronning

In deze 4-daagse trekken we ons terug in het bos. We slapen in tenten en leven rond het vuur. We nemen de tijd om even uit te pluggen uit ons drukke bestaan.

Door het ontbreken van luxe en het terugkeren naar de basis vallen we sneller in onszelf terug. Tijdens deze 4 dagen zal je uitgedaagd worden om even stil te staan bij wat je hart sneller doet slaan. Doordat we ons onttrekken uit onze dagdagelijkse beslommeringen verandert onze focus en kunnen we beter uitzoomen en krijgen we weer helder zicht op wat werkelijk belangrijk is.

"there's no wifi in the forest, but I promise you'll find a better connection"
Herbronning

Jullie krijgen een mindfulnessbad. We leren onze aandacht te richten via onze adem en aan de hand van woudloperstechnieken. We proberen bosmeditaties uit op een aardse manier.

Iedereen mag er zijn, zoals hij of zij is. Jullie worden uitgenodigd soms individueel, soms in groep, met creatieve en bewegingsoefeningen om jezelf en jezelf met de anderen beter te leren kennen. We ontdekken weerstanden en helpen jou deze te onderzoeken. We gaan op zoek naar hoe je je leven nog waardevoller kan maken. Er is ook ruimte voor losse momenten, samen koken, samen praten, samen ZIJN.

Kampplaats

Onze kampplaats ligt ergens middenin de bossen van Bohan (Bagimont), net aan de Franse grens. De kampplaats heet Cap Sauvage. Alle 'comfort' is voorzien om zonder electriciteit en stromend water een leven dicht bij de natuur te garanderen. Je mindset reeds op voorhand afstemmen op een wilderniskamp kan helpen.

Er zijn iglotentjes voorzien en een overdekte vuurplaats.

Praktisch

 

Verzamelen op dinsdagavond 14 augustus 2018 om 18:30u met eigen vervoer/carpool aan de kerk van Bagimont. Aangezien er geen schuilplaats is voorzien vragen wij aan iedereen tijdig aanwezig te zijn.

Terug op zaterdag 18 augustus 2018. Wij mikken op 17u om terug aan de geparkeerde wagens te zijn.

Carpool

De ecologische voetafdruk willen we zoveel mogelijk beperken. Daarom willen we je vragen om gebruik te maken van carpooling.

Iedereen die niet alleen met de wagen komt krijgt 25 euro korting. De carpoollijst zullen jullie ontvangen enkele weken voor vertrek. Het is aan jullie om hier al dan niet mee aan de slag te gaan en op welke manier.

Indien je gebruik maakte van de Carpoolkorting zal 25 euro teruggestort worden tegen het einde van de maand van deelname, samen met de factuur die je kan gebruiken om eventuele tegemoetkomingen te vragen aan je ziekenfonds.

Indien je, je Carpoolkorting niet gebruikte komt deze in een pot terecht die wordt ingezet om kinderen vanuit kansarme gezinnen de kans te geven mee te gaan met Fluisterwoud.

Indien je niet wenst dat je gegevens worden doorgemaild dien je dit uitdrukkelijk te vragen.

Inbegrepen

Drie eco-biologische uitgebalanceerde maaltijden per dag, het materiaal en het gebruik van de tentjes op het prachtige domein onder begeleiding van Wietse en Katrien.

Paklijst

 • Slaapzak (liever een dikkere, ook in de zomer) en matje;
 • Kledij en schoenen die vuil mogen worden aan hebben + 2 sets reservekledij;
 • Laarzen en/of sandalen;
 • Een warme trui voor ‘s avonds;
 • 4 onderbroeken, 4 paar kousen;
 • Regenjas;
 • Met water gevulde drinkbus;
 • Zaklamp (liefst één die je op het hoofd kan zetten);
 • Antimug;
 • Washandje, zeep (met voorkeur voor biologisch afbreekbare zeep zoals camp-soap), handdoek, tandepoets, kam;
 • Notitieboekje en schrijfpotlood;
 • Eventueel een boek;

Breng voor de rest zo weinig mogelijk mee! Kies je spullen op basis van het gewicht want we moeten eerst een eindje stappen met onze rugzak op de rug. Less is more!

Heb je iets niet? Vraag het gerust, wij hebben nog wel reserve wat we kunnen meebrengen. Basic matjes en extra dekens zijn te plaatse beschikbaar.

Wat laat ik beter thuis

 • Alles wat electriciteit nodig heeft;
 • Alles wat zwaar weegt;
 • Alles wat je aandacht wegneemt van jezelf.

De deelname is pas verzekerd na het ontvangen van de betaling, medische Fiche en eventueel telefonisch contact.
Enkele weken voor vertrek worden de carpoollijsten doorgemaild. Indien je dat niet wenst, dien je dit uitdrukkelijk te vragen.

Na het inschrijven ontvang je een mail met meer informatie over de herbronning en de betalingsmogelijkheden.