Wildfulness

Wildfulness

Wildfulness is een unieke manier om via de natuur dichter bij jezelf te komen. Heb je ook zin om dit te ontdekken?

Workshop Mindful-klas

lerarentraining.jpg
ouder&kind7.jpg
lerarentraining2.jpg
lerarentraining3.jpg
lerarentraining.jpg
ouder&kind7.jpg
lerarentraining2.jpg
lerarentraining3.jpg

Workshop Mindful-klas

50.00

Deze workshop is een introductie over hoe je als leerkracht mindfulness kan toepassen om rust in jezelf en in de klas te brengen en te bewaren.

Aanmelden

Zaterdag 2 juni 2018 | 11.00 - 15.30 uur

Leerkrachten worden steeds maar voor meer uitdagingen geplaatst. Aan de ene kant een berg administratie en kwaliteitslabels die ze dienen te halen en aan de andere kant grote klassen met overprikkelde kinderen. De druk aan beide zijden is duidelijk toegenomen.

Deze workshop is een introductie over hoe je als leerkracht mindfulness kan toepassen om rust in jezelf en in de klas te brengen en te bewaren.

Hoe kan ik als leerkracht in rust voor de klas staan, Hoe kan ik bij mezelf blijven als een berg?

Hoe kan ik mindful communiceren en hoe kan ik met heel simpele tools en concrete truukjes een klas rustmomenten aan te bieden op een manier die bij me passen?

Inhoud

1. Wat is mindfulness?
2. Wat is de mindful houding van een leerkracht?
3. Abracadabra: Truukjes en tools!
4. Samen oefenen naar voorbeelden uit de praktijk.

Doelgroep

Deze dag is voor individuele leerkrachten uit alle vormen van het onderwijs zodat we samen ook inspiratie en ervaringen kunnen uitwisselen.

Interesse om een workshop met je team te volgen?
Neem hieronder contact op zodat we samen een dag kunnen organiseren voor jullie specifieke noden en vragen.

Inbegrepen

- 3,5 uur lestijd en stencils
- Verse biologische soepmaaltijd.
- Water, koffie of thee
- Indien gewenst aansluitend: een rondleiding op het terrein van het hart van de merode en uitleg over het principe van de gemeenschapsgrond.
- Mogelijkheid tot aankopen van materiaal.

Praktisch

 

za 2 juni 2018
11.00 - 15.30 uur

Hart van de Merode
Rode laakstraat 13
Laakdal (Veerle)
Volg de pijltjes Wildfulness

Opgelet
De activiteit gaat buiten door, dus warm aankleden is de boodschap!

 

De workshop gaat maar door vanaf min. 8 deelnemers en is volzet vanaf 16 deelnemers en is uiteraard maar een proevertje maar het kan een aanzet zijn tot verdere exploratie.

Na het inschrijven ontvang je een mail met meer informatie over de dag en de betalingsmogelijkheden.

De ecologische voetafdruk (ook al is het maar maatje 33) willen we zoveel mogelijk beperken. Daarom bieden we een carpoolkorting aan. Elke deelnemer die met een andere deelnemer in de wagen komt krijgt 25 euro korting. Dit geldt voor de activiteiten: Fluisterwoud, Mindful kampje & de Herbronning. Met deze Carpoolkorting wordt BOS+ gesteund. BOS+ is een natuur- en milieu-organisatie die zich specifiek richt op bossen en bomen. Niet als doel op zich, wel omdat bossen en bomen van cruciaal maatschappelijk belang zijn door de vele ecosysteemdiensten die ze vervullen voor dieren, planten én mensen. Meer info volgt na inschrijving.

De ecologische voetafdruk (ook al is het maar maatje 33) willen we zoveel mogelijk beperken. Daarom bieden we een carpoolkorting aan.

Elke deelnemer die met een andere deelnemer in de wagen komt krijgt 25 euro korting. Dit geldt voor de activiteiten: Fluisterwoud, Mindful kampje & de Herbronning.

Met deze Carpoolkorting wordt BOS+ gesteund. BOS+ is een natuur- en milieu-organisatie die zich specifiek richt op bossen en bomen. Niet als doel op zich, wel omdat bossen en bomen van cruciaal maatschappelijk belang zijn door de vele ecosysteemdiensten die ze vervullen voor dieren, planten én mensen.

Meer info volgt na inschrijving.

Op onze activiteiten bieden we biologische vegetarische maaltijden aan in samenwerking met zelfoogstboerderij de Klepper . De andere aankopen die nodig zijn gebeuren steeds vanuit ecologisch standpunt. Indien er beperkingen zijn of wensen op vlak van allergie, voeding of geloofsovertuiging dan bekijken wij hoe we een brug kunnen slaan zodat ieder zich toch een plaats weet te vinden in onze samenleving.

Op onze activiteiten bieden we biologische vegetarische maaltijden aan in samenwerking met zelfoogstboerderij de Klepper. De andere aankopen die nodig zijn gebeuren steeds vanuit ecologisch standpunt.

Indien er beperkingen zijn of wensen op vlak van allergie, voeding of geloofsovertuiging dan bekijken wij hoe we een brug kunnen slaan zodat ieder zich toch een plaats weet te vinden in onze samenleving.

Wij houden er een sociaal systeem op na. Wij vinden dat wij een eerlijke prijs vragen voor het gene we aanbieden, maar willen u ook meedelen dat wij er een sociale kas op nahouden waardoor kinderen met financiële moeilijkheden toch ook deze mooie belevenis kunnen ervaren. Denkt je dat je hiervoor in aanmerking komt, neem dan contact op voor een individueel gesprek .

Wij houden er een sociaal systeem op na. Wij vinden dat wij een eerlijke prijs vragen voor het gene we aanbieden, maar willen u ook meedelen dat wij er een sociale kas op nahouden waardoor kinderen met financiële moeilijkheden toch ook deze mooie belevenis kunnen ervaren.

Denkt je dat je hiervoor in aanmerking komt, neem dan contact op voor een individueel gesprek.

Mooie dingen die ik koester, Als een parel in een oester. De kroon op veel werk Daarom werd ik een merk.

Mooie dingen die ik koester,

Als een parel in een oester.

De kroon op veel werk

Daarom werd ik een merk.