Wildfulness

Wildfulness

Wildfulness is een unieke manier om via de natuur dichter bij jezelf te komen. Heb je ook zin om dit te ontdekken?

Contact

Mindfulkampje.jpg
capsauvage2.JPG
capsauvage4.JPG
gamelletjes.jpeg
ouder&kind10.jpg
ouder&kind11.jpg
ouder&kind12.jpg
ouder&kind16.jpg
Mindfulkampje.jpg
capsauvage2.JPG
capsauvage4.JPG
gamelletjes.jpeg
ouder&kind10.jpg
ouder&kind11.jpg
ouder&kind12.jpg
ouder&kind16.jpg

Contact

350.00

Extern: €250,-

Een kampje waarin we een oefening krijgen in mindfulness op een creatieve manier en in nauw contact met de natuur.

-

23 tot 27 juli 2018 | Hart van Merode

Dit is een kamp midden in de streek van het natuurgebied de Merode. Tijdens dit kamp krijgt je kind les in mindfulness. Er wordt een uurtje gegeven in de voormiddag en een uurtje in de namiddag. Tussen deze lesmomenten door gaan we aan de slag met wat we geleerd hebben. We leren onze aandacht richten tijdens spel en beleving. We gaan aan de slag met creatieve verwerkingen , we mediteren in onze hangmatjes in het bos...

We onderzoeken spanningen en weerstand. We leren onze emoties voelen en leren ontdekken dat er verschillende manieren zijn hoe we op deze emotie kunnen reageren.

Dit alles proberen we zo goed mogelijk afgestemd op de natuur te doen. We leven buiten . Bij koude warmen we onze voeten aan het vuur en bij regen schuilen we even... of dansen we erin.

Voor wie?

Dit kamp is gericht op kinderen van 7 tot 13 jaar en gaat uit van een familiale sfeer.

Extern

Dat wil zeggen dat je kind enkel komt deelnemen overdag en zijn eigen lunchpakket meebrengt.

De verblijfsuren gaan van 8 tot 16u.

Indien je kind toch (bepaalde dagen ) langer zal blijven wordt er gerekend aan een uurtarief van 5 euro/uur en dit maximum tot 18u.

prijs: €250,-

Intern

In dit geval nogal een gek woord want we slapen eigenlijk buiten, in tentjes of misschien de laatste nacht zelfs in ons eigen gemaakt onderkomen.

Dit wil zeggen dat je kind nog kan deelnemen aan het echte buitenkampleven. We koken samen op een houtvuur met biologische maaltijden. We werken samen om deze maaltijd te koken, hout te hakken, af te wassen.

's Avonds is er nog een activiteit voorzien en een verhaal rond het kampvuur. Dan gaan we met z'n allen onze tentjes in om door moeder natuur gewekt te worden. Misschien slapen we wel de laatste nacht in ons eigen gebouwd onderkomen!

Prijs: €350,-

Opgelet! De interne plaatsjes zijn beperkt tot 12 !

Carpool

De ecologische voetafdruk (ook al is het maar maatje 33) willen we zoveel mogelijk beperken. Daarom willen we je vragen om gebruik te maken van carpooling.

Iedereen die niet alleen met de wagen komt krijgt 25 euro korting. De carpoollijst zullen jullie ontvangen enkele weken voor vertrek. Het is aan jullie om hier al dan niet mee aan de slag te gaan en op welke manier. Er zijn ouders die op voorhand al eens afspreken om elkaar en de kinderen te leren kennen of ouders die nog een extra vriendje motiveren.

Indien je gebruik maakte van de Carpoolkorting zal 25 euro teruggestort worden tegen het einde van de maand van deelname, samen met de factuur die je kan gebruiken om eventuele tegemoetkomingen te vragen aan je ziekenfonds. Indien je, je Carpoolkorting niet gebruikte komt deze in een pot terecht die wordt ingezet om kinderen vanuit kansarme gezinnen de kans te geven mee te gaan met het Mindfulkampje.

Locatie

Dit kampje gaat door op een prachtige en unieke plaats genaamd "Het hart van de Merode" (Veerle).

Dit is een gemeenschapsgrond en in België de enige van zijn soort. Deelnemen aan dit kampje betekent ook dat een deel van je inschrijvingsgeld gaat naar waardering voor dit initiatief dat op zoek gaat naar een nieuwere economie op basis van delen, waarderen en verbinding.

 

Hart van de Merode
Rode laakstraat 13
Veerle

 

Na het inschrijven ontvang je een mail met meer informatie over het kamp en de betalingsmogelijkheden.